Διαθλαστική Χειρουργική Laser

Η φιλοσοφία των διαθλαστικών επεμβάσεων με laser στηρίζεται στη βασική αρχή πως η μεταβολή του σχήματος του κερατοειδή χιτώνα είναι σε θέση να διορθώσει τα διαθλαστικά σφάλματα του οφθαλμού.
Θεωρητικά κάθε άνθρωπος που παρουσιάζει διαθλαστικό σφάλμα όπως μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό, και επιθυμεί να απαλλαγεί από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής, έχει τη δυνατότητα να υποβληθεί σε διαθλαστική επέμβαση.
Βέβαια απαραίτητη προυπόθεση είναι να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας και να έχει σταθερή όραση χωρίς διαθλαστικές διακυμάνσεις τον τελευταίο χρόνο.
Στις αντενδείξεις της διαθλαστικής χειρουργικής περιλαμβάνονται, η εγκυμοσύνη διότι οι ορμονικές μεταβολές προκαλούν και οφθαλμικές αλλαγές, τα νοσήματα του κολλαγόνου, το σύνδρομο Sjogren, και οι νευροπάθειες.
Όσοι αποφασίσουν να υποβληθούν σε μια τέτοια επέμβαση θα πρέπει να περάσουν από ένα προεγχειρητικό έλεγχο, και μάλιστα καλό θα είναι να αφαιρεθούν οι φακοί επαφής περίπου 10 ημέρες πριν .
Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει τον διαθλαστικό έλεγχο με τη μέτρηση της οπτικής οξύτητας, την εξέταση στη σχισμοειδή λυχνία, τη βυθοσκόπηση, τη μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης, την παχυμετρία, το schirmer test για τον έλεγχο ξηροφθαλμίας, την κερατομετρία και την τοπογραφία πρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας του κερατοειδούς.
Η τεχνική που εφαρμόζεται από τον ιατρό, ονομάζεται femtoLASIK. Πρόκειται για μια ασφαλή, άνετη και με μεγάλη ακρίβεια διαθλαστική επέμβαση με ένα σύγχρονο μηχάνημα femtosecond laser, κατά την οποία διορθώνεται η όραση χρησιμοποιώντας laser από την αρχή μέχρι το τέλος της επέμβασης, χωρίς κανένα νυστέρι ή λεπίδα να αγγίξει τα μάτια σας. Είναι αποτελεσματική σε δύσκολα περιστατικά, όπως σε υψηλή μυωπία, υψηλή υπερμετρωπία, μικρό κερατοειδικό πάχος.
Η χρήση αυτής της τεχνικής εξασφαλίζει μια ανώδυνη διαδικασία, η οποία είναι και πολύ γρήγορη (διάρκεια μικρότερη από 18 λεπτά και για τους δυο οφθαλμούς).
Η ενέργεια του laser που χρησιμοποιείται είναι ελάχιστη κάτι που ελαχιστοποιεί, σχεδόν μηδενίζει την πιθανότητα διεγχειρητικών επιπλοκών και μετεγχειρητικών φλεγμονών.
Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι άμεσα, καθώς ο χρόνος αποκατάστασης είναι ο μικρότερος σε σύγκριση με τις άλλες τεχνικές. Συνεπώς το άτομο που υποβάλλεται σε διαθλαστική επέμβαση με αυτή την τεχνική, μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

diathlastiki-laser

espa

Πατήστε για να ακούσετε το επιλεγμένο κείμενο!